2006-02-27

Sista OS-inlägget?

Nu är jag arg på hockeyn igen! Jag ändrade mig ju under själva finalen och upptäckte ändå att jag höll på Tre Kronor. Jag har gratulerat dem, och tycker att det guldet är lika roligt som de andra. Observera det; lika roligt, inte roligare. Varför tar man emot hockeylandslaget med ett stort jippo i Stockholm? Damkronorna får hänga med på ett hörn med sitt silver (eftersom det är samma idrott skulle jag gissa). Men var i hela friden är de andra guldmedaljörerna, de andra medaljörerna? Jag ställer bara frågan, var är de? Var deras medaljer mindre värda? Var deras insatser inte lika stora? Varför kunde man inte ta emot alla medaljörerna där på Medborgarplatsen ikväll? Curlingtjejerna, skidskyttetjejen, sprintlöparna, slalomtjejen osv osv. Det är jättehärligt att samlas och hylla hjältarna, få visa uppskattning och vara stolta över landsmännen/-kvinnorna, men jag kommer att fortsätta undra varför inte alla hjältar ska hyllas…

5 kommentarer:

Mildamakter sa...

Precis samma sak satt jag och mer eller mindre retade upp mig på under hyllingen på tv.
Inget ont om ishockeylagen, de har gjort ett bra jobb, men som du säger...det har väl de övriga medaljörerna också gjort?

Cliff Hanger sa...

Det tänkte jag faktiskt inte på. Men när du säger det så håller jag med. De andra borde förstås hyllas på scen de med. Det jag störde mig på var annars att spelarna inte presenterades en och en också. Det trodde jag var självklart.

Damkronorna hyllades annars innan herrkronorna, så det var inte "på ett hörn", även om det såg ut så i direktsändning.

Farsan_Baloo sa...

Min inställning till det här hockeyfirandet har du ju redan fått ta del av.

Ser också att vi har samma yrke, sånär som på ämneskombination. Släntrar ibland in på lite skolfunderingar, vore intressant att få läsa lite om dina funderingar kring rådande debatten om skolan! Se det inte som en utmaning, mer som en stilla vädjan.

Anonym sa...

Hej!

Du skrev ner precis de tankar jag hade i söndags kväll oxå, varför är ishockeyn så himla speciell?!?! Leif Pagrotsky höll nåt tal om att "det här kommer förändra statusen för Sverige i hela världen" ?!?!

Nä, jag hänger inte med! Heja curling tjejerna säger jag!

Kram Anna

Anonym sa...

Jag tänkte exakt samma sak när firandet sändes på TV och jag blev så förbaskad så jag bytte kanal.
De andras insatser är väl precis lika bra, kanske till och med bättre eftersom många tävlar enskilt och inte i lag. Borde väl firas lika mycket.