2006-02-27

Energi, massor av energi!

Som vi har städat, maken och jag, ikväll! Dottern är fortfarande tillsammans med mormor och morfar hos sin moster och sina kusiner. Kommer hem imorgon. Jag ska ha lunchgäster imorgon, medan maken är på jobb (stackars dem som inte är lärare...) och använde det som anledning att röja i dotterns rum. Behövdes i och för sig ingen anledning eftersom det alltid ser ut som om en tromb gått igenom efter att F varit här. De leker, de utnyttjar hela rummet, från golv till tak, och det är underbart. Vi brukar hjälpas åt att städa innan hon åker hem igen, men i söndags hann vi inte.

Efter rumsröjning hos dottern, med byte av gardiner, uppsättande av tavlor, byte av sängkläder, sortering i lådor och *viskar* - bortplockning av vissa saker vi inte tror att hon kommer att sakna - fortsatte vi ute i hallen på övervåningen. Där står en sekretär som vi köpte samma höst som vi flyttade ihop, 1991 var det visst... Då var bostaden en studentlägenhet i Umeå och efter det har vi bytt bostad två gånger. Innehållet i lådorna har varit detsamma. Det är tragiskt men det är sant! Nu slängde vi minst 95% av innehållet, och har helt plötsligt nytt utrymme att fylla med de kommande 15 årens småpryttlar som vi inte vet vad vi ska göra av.

Mellan sekretären och väggen finns en springa på ca 2 dm där vi tryckt in tavelramar, affischer och annat som ”nog-ska-upp-på-nån-vägg-nån-gång... Nu flyttade vi ut vissa saker i skrubben två meter bort och annat slängde vi. Jag vill nästan inte erkänna det men gissa hur dammigt och faktiskt äckligt det var bakom och mellan dem? Jätte... Nu är det i alla fall rensat och lyckas den här energin hålla i sig kommer huset att skimra efter den här veckan! Jag är taggad att rensa resten också. Vi har våra gömmor, det är ingen överdrift, och nu ska de tas omhand!

Mest av allt är jag i alla fall glad att energin är tillbaka!

1 kommentar:

Anonym sa...

Skulle du känna att du har en gnutta energi över så får du gärna sända över lite för jag skulle behöva det. Ett rejält lass egentligen men varje liten gnutta är ju guld värt!